Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Esélyes jelölti listát csináltattak, visszavonták a terjesztést

A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP.

MN
2018. 03. 27. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP a választás előtti utolsó napokban, mivel abban szerepelt egy esélyes demokratikus jelölteket felsoroló térkép. Több választókerületben azonban olyan nevek szerepelnek, amelyeket nem akarnak a szocialisták reklámozni, így a kinyomtatott újságok terjesztését leállították – írja az Index.

A portál információi szerint az MSZP már a lapok kinyomtatása után visszavonta az újság terjesztését. Az Index a hozzájuk eljutott példány alapján azt írja: az esélyes ellenzéki térkép volt a probléma, és első ránézésre is van pár furcsa név az esélyesek között.

A melléklet szerint például

A többi olyan helyen, ahol a hivatalos MSZP–DK megállapodás szerint közös támogatású DK-s jelölt indul, ezt a jelöltet nevezik esélyesnek.

A térképnél feltüntették, hogy a Publicus közvélemény-kutató cég szerint ők a „demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei”. A Publicus vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Vasárnapi Hírekkel kialakított több éves együttműködés mellett a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet.

Az Index információi szerint az MSZP-s vezetők és választókerületi kampányfőnökök akkor szembesültek a térképpel, amikor nyomtatásban látták, a lapot ugyanis minden választókerületbe százasával, ezresével szállították ki. Ám több helyen az MSZP-s kampány vezetői úgy döntöttek, nem engedik utcára az újságot. Kódolva volt ugyanis, hogy a DK-val pont a kampányhajrában válik ellenségessé a viszony emiatt – teszi hozzá a portál.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az Indexnek megerősítette, hogy a fővárosban valóban nem fogják terjeszteni ezt a kiadványt. „Nem egy újságon múlik, hogy elérjük a változást Magyarországon. Minden eszköz jól jön, mindazonáltal Népszava kiadványában van olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP–Párbeszéd és a DK közös álláspontjának, így sajnos nem tudjuk azt feltenni a pultjainkra” – indokolta meg a döntését. Kunhalmi azt mondta, biztos abban, hogy jelenleg mind a 18 budapesti választókerületben az MSZP és a DK jelöltjei a legesélyesebb demokrata ellenzékiek. Legalábbis, amíg meg nem történnek a visszalépések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.