Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Felsőbb utasításra bocsátottak el! – mondja a Kósa miatt kirúgott portás

Nyilatkozott lapunknak a miniszteri gépjármű koccanásáért felelősségre vont férfi. Kósa Lajos is megszólalt az ügyben.

Babos Attila
2018. 03. 28. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Felsőbb utasításra mentettek fel az állásomból – nyilatkozta lapunknak Molnár József, a pécsi városháza korábbi biztonsági őre, akit azután bocsátottak el, hogy múlt héten az újságírók elől menekülő Kósa Lajos autója nekiütközött a városháza kapujának. Arról, hogy a férfinak felmondtak, a Blikk számolt be először szerdán reggel. 

A 63 éves pécsi férfi a Magyar Nemzetnek az mondta: közvetlen felettese még aznap leszúrta, amiért hagyta, hogy egy fehér gyógyszerszállító furgon megálljon és árut pakoljon. Az érintett helyen ráadásul tilos parkolni, mert az ott várakozó autó akadályozza a behajtást a városházára. A férfi egyébként az egyik legnagyobb magyar vagyonvédelmi cégnél dolgozott vagyonőrként, bejelentett munkavállalóként, ugyanakkor még próbaidős volt, tehát hivatalosan nem is kellett indokolni a felmentését. Azt, hogy „felsőbb utasításra” küldik el, szóban mondta neki az egyik felettese. Arra a kérdésünkre azonban, hogy ez mit jelent, a cég vezetését, a pécsi városvezetést érthették-e ezalatt, vagy esetleg Kósa Lajosék „szólhattak le”, nem tudni a választ. 

Molnár elmondta azt is: valóban az ő feladata volt, hogy Kósa pécsi látogatásakor biztosítsa a helyszínt. Csakhogy őt már tíz óra előtt kirendelték felügyelni az utcára, de a miniszter autója csak dél után, a tervezettnél jóval később érkezett meg, és neki nem sokkal dél előtt a mosdóba kellett mennie. Még visszaért Kósáék megérkezése előtt, de pechjére az azt megelőző percekben befutott a gyógyszerszállító furgon is.

Egyik felettese másnap kérdőre vonta, miképpen is történhetett meg mindez, majd két nap szabadságra küldték, végül elbocsátották.

Lapunknak Molnár József azt mondta: először nem akarták elküldeni, csupán áthelyezni egy másik szolgálati helyre, de jelenleg nem találtak olyat, ahová mehetett volna, ezért még a próbaidő lejárta előtt felmondtak neki. A férfi el van keseredve, bő két éve van hátra nyugdíjazásáig, és most ismét munkanélküli lett. 

Az ügy kipattanása után Kósa Lajos nyílt levélben fordult Páva Zsolt pécsi polgármesterhez, amelyben azt írja: sajtóhírekből értesült arról, hogy a pécsi városházánál szolgálatot teljesítő idős munkatársat elbocsátották állásából, azzal az indoklással, hogy éppen akkor hagyta el szolgálati helyét, amikor ő megérkezett.

Az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek, ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát – közölte a miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.