Felvonták a nemzeti lobogót

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, az Országház előtt.

MN
2018. 03. 15. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, csütörtök délelőtt az Országház előtt.

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Az eseményen részt vett több miniszter, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. A téren számos család, turista jelent meg. Sok nézelődő kokárdát viselt, többen magyar zászlót tartottak a kezükben.

A 14 órakor ugyanitt kezdődő állami ünnepség szónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz. A hivatalos indoklás szerint azért a Parlament előtt tartják idén a központi ünnepséget, mert a Múzeumkertet felújítják. Szintén a Kossuth térre fut be a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF, CÖKA) által szervezett békemenet.

Ünnepi megemlékezéseket tartanak az ellenzéki pártok is, a diákok pedig tüntetni fognak.

Az 1848–49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 170. évfordulóján tartott központi rendezvények keretében a budai Várban egész nap számos rendezvénnyel várják az ünneplőket, családokat.

Országszerte, a Kárpát-medencében és a világ más országaiban is lesznek ünnepségek: Erdélyben és a Felvidéken ugyanúgy megemlékeznek március 15-éről, mint például Oslóban és San Diegóban, Berlinben és Clevelandben, Genfben és Los Angelesben.

Március 15., az 1848–49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdetének ünnepe, 1989-ben volt először munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.