Fideszes képviselő: Már 1848-ban is a migránsok ellen harcoltunk

Döbbenetes beszédet mondott Debrecenben Pósán László, aki nekiment kokárdát nem viselő magyaroknak is.

MN
2018. 03. 15. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos beszéd helyett a fővárosi békemenetre utazott, így helyette Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz) tartott beszédet Debrecenben, nem is akármilyet.

Az Index szerint a történész végzettségű politikus mintegy kétszáz ember előtt arról értekezett, hogy hogy már a ’48-as forradalom is gyakorlatilag a migránsok elleni küzdelemről szólt. 1848 jelentőségét 2010-hez hasonlította, mert egyik esetben sem hagyták a magyarok, hogy külső ellenség vegye át a hatalmat Magyarország fölött. És most, ugyanúgy, mint akkor, a magyarok nem akarják, hogy migránsokkal feltöltött, kevert nemzet legyünk.

Pósán László azoknak is odaszúrt, akik nem vettek föl kokárdát.

„A kokárdával fejezzük ki kötődésünket nemzetünkhöz, magyarságunkhoz, és ezzel különböztetjük meg magunkat azoktól, akiknek ez nem fontos, akiknek semmit nem jelent, akik megtagadják azt, hogy magyarok.\"

– idézi szavait az MTI. Innentől az ünnepi beszéd a Fidesz kampányszlogenjeit és üzeneteit tartalmazta:

Az Index szerint többen helyeseltek a képviselőnek, de a portál tudósítója sok csalódott résztvevővel is találkozott: a megszólalók szomorúnak tartják, hogy ünnepi megemlékezésre jöttek, de kampányeseményt kaptak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.