Hadházy Ákos: Az LMP-s jelölt hozta nyilvánosságra a leleplezőnek szánt felvételt

A zöldpárti politikus sajnálatosnak tartja, hogy rögzítették a beszélgetést, és vizsgálják, hogyan került az Origóhoz.

MN
2018. 03. 20. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon valószínű és sajnálatos – szégyellem is magam emiatt –, hogy Midi Melánia, az LMP jelöltje volt az, aki rögzítette a beszélgetést, és nyilvánosságra hozta” – mondta a Lánchíd Rádióban Hadházy Ákos, az LMP társelnöke annak kapcsán, hogy a kormánypárti Origo hétfőn közzétett egy titokban rögzített beszélgetést, amivel Farkas Gergelyt, a Jobbik kiskunhalasi jelöltjét próbálják leleplezni.

Hadházy hozzátette, vizsgálják, milyen körülmények között kerülhetett az Origóhoz a felvétel. Ezen az hallható, ahogy Farkas Midi Melániát, az LMP képviselőjelöltjét győzködi, lépjen vissza a javára, mert így nagyobb eséllyel győzhetne a kormánypárti jelölttel szemben.

Hadházy Ákos a Fidesz által ellene kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárásról azt mondta, hogy munkájából finanszírozta repüléseit. A zöldpárti politikus szerint azért támadja a Fidesz, mert lebuktatta sok visszaélésüket: az Orbán Viktor vejéhez köthető Elios-ügy egyik felgombolyítója volt azzal, hogy a szekszárdi polgármester machinációit leleplezte.

A kérdésre, hogy mintha a választások előtt próbálnák lehalkítani a kormánypártok az Elios-botrányt, mivel a nyomozásról sem lehet májusig tudni semmit, Hadházy azt mondta: Polt Péter taktikája, hogy ha nem tud valamit azzal eltussolni, hogy nem nyomoz, akkor elhúzza a nyomozást.

Hadházy az Öveges-programra hívta fel a figyelmet, amelyben szintén törvénytelenségeket talált az európai csalás elleni hivatal (OLAF), itt a nyomozás is elkezdődött, de mint mondta, ennek ellenére nincsenek egyelőre börtönben a bűnösök, mivel felelősségre vonás helyett aktatologatás zajlik. Rogán találmánya kapcsán pedig azt mondta, ha nem lesz kormányváltás, akkor ott is az történik, mint a fent említett esetekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.