Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Hulladékrendősrég felállítását indítványozta Áder Jánosnál a JÖN Alapítvány

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány nyílt levelet intézett a köztársasági elnökhöz.

MN
2018. 03. 31. 16:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány nyílt levelet írt Áder János köztársasági elnöknek az illegális hulladéklerakások környezeti problémájával kapcsolatban, amelyben hulladékrendőrség felállítását kezdeményezik – derül ki a civilszervezet MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Az államfőnek és a mindenkori magyar kormánynak a Hulladékvadász projektet működtető JÖN Alapítvány az alábbiakat javasolja az illegális hulladék és azok létrehozóinak megfékezésére:

Érvelésük alapján a hulladékrendőrség létrehozásával a magyar állam újabb bevételekhez juthatna.

Az államfőnek címzett levélben emlékeztetnek, hogy alapítványuk sikerrel hívta életre a Hulladékvadász projektet, amely az utóbbi két évben Magyarország egyik legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává és internetes portáljává vált, és amelyet önkéntes alapon, saját költségükön üzemeltetnek. A portál lehetővé teszi az illegális hulladéklerakások bejelentését, és az arról készült fotók, videók feltöltését.

Mint írják, céljuk a projekt és a honlap elindításával az volt, hogy a lakosságot aktivizálják a közvetlen környezet és a természet tisztaságának megőrzése érdekében, illetve segítsék és bemutassák az illetékes állami szervek munkáját, egyfajta közvetítő csatornaként a lakosság és az önkormányzatok, környezetvédelmi szervek között.

Kétéves működésük során több mint 2000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett hozzájuk– és sajnos ez a szám napról napra nő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.