Inkább leszerelte a kamerát az MTI

Állítólag félreértés történt, és egyébként sem üzemelték be az eszközt.

Fokasz Oresztész
2018. 03. 17. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken írtuk meg: kamerával figyelik a Magyar Távirati Irodában dolgozó újságírókat, az eszköz elsősorban a külpolitikai rovatnál dolgozó kollégák ellenőrzését szolgálhatja. Márpedig, ahogyan arra egy volt MTI-s újságíró felhívta a figyelmünket, a külpolitikai rovatot érintette a legkevésbé az előző években lezajló kádercsere: ott többségében az intézménynél régóta dolgozó, a kormányt kritikusabban megítélő, több nyelven elboldoguló szakemberek dolgoznak. Úgy tudjuk, voltak, akik panasszal fordultak a vezetőséghez.

Kérdéseinkkel kerestük az MTI-t és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t is, azonban nem kaptunk választ. Ám egy, a birtokunkba kerülő levelezés bizonyítja, hogy a kamera létezik, de még nem helyezték működésbe, és nem térfigyelő, hanem biztonsági funkciója lett volna. Végül nem lesz, pontosabban nem ott lesz, mert a „félreértés” miatt inkább leszerelték, és áthelyezik a megfigyelni kívánt ajtó (egy vészkijárat) másik oldalára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.