Jogellenesen távolították el a Jobbik mobil plakátjait

Megváltoztatta az oevb döntését a Nemzeti Választási Bizottság.

MN
2018. 03. 14. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyt adott a Jobbik kifogásának szerdán a Nemzeti Választási Bizottság, és megállapította, hogy a kaposvári önkormányzat jogellenesen távolította el a párt mobil plakátjait – írja az MTI.

A párt azért fordult a választókerületi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsághoz (oevb), mert szerintük a város önkormányzata hivatali visszaélést, rongálást és lopást követett el, amikor lebontotta és elszállította tíz mobil óriásplakátjukat Kaposváron. Az oevb a kifogást elutasította, arra hivatkozva, hogy az önkormányzat rendelete szerint a közterületet a rendeltetéstől eltérő célra csak bérleti díj ellenében lehet használni, és a hirdetőberendezések kihelyezésekor nem volt ilyen bérleti szerződése a pártnak.

Ám a Nemzeti Választási Bizottság a párt fellebbezése nyomán foglalkozott a kifogással, és megváltoztatta az oevb döntését, arra hivatkozva, hogy az önkormányzatnak a választási eljárásról szóló törvény szerint nem lett volna lehetősége a plakátok eltávolítására. A határozat ellen három napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.