Külföldiek csomagjaival hajtott el egy trolibuszvezető Budapesten

Csak az első ajtón lehetett felszállni. Mire átértek volna, a sofőr becsukta az ajtót.

MN
2018. 03. 07. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan várták múlt szombaton a 70-es trolibuszt Budapesten, a Király utcai megállóban, köztük három, színes bőrű külföldi is – hangzott el az RTL Híradóban.

A műsornak egy utas elmondta: a külföldiek – ahogy mások – a hátsó ajtón szálltak fel, pedig hétvégén csak elől lehet. „A vezető elkezdte pörgetni azt a szöveget, hogy be kell mutatni a bérletet, illetve az igazolványt hétvégén, és nem volt hajlandó elindulni a járművel” – magyarázta.

Azt is mondta, hogy a sofőrnek csak a külföldiekkel volt problémája, a többi szabálytalan utassal nem. A vezető többször is lejátszott egy magyar nyelvű figyelmeztető szöveget a buszon, végül egy másik utas lefordította a külföldieknek, hogy rossz helyen szálltak fel, és meg kell mutatniuk a jegyüket.

A szemtanú szerint a külföldi férfiak ezt követően előre akartak menni a sofőrhöz, és – mivel a trolibuszon sokan voltak – leszálltak, majd a járdán mentek az első ajtóhoz. Felszállni viszont nem tudtak, mert a sofőr becsukta az ajtót.

Az utas azt mondta, a külföldiek idegesen kiabálni kezdtek, mert több táskájuk is a trolin maradt, ám a sofőrt ez nem érdekelte. A táskákkal végül egy nő szállt le a következő megállónál, és elindult visszafelé, hogy odaadja a férfiaknak.

A szemtanú azt mondta: ő szólt a vezetőnek, hogy nem így kellene viselkedni az utasokkal, és azt is megkérdezte, mi lesz a fent hagyott táskákkal, mert azokat akár a hölgy is elvihette. „Azt mondta, hogy ez nem az ő felelőssége, és elment” – nyilatkozta.

Az RTL Híradó megkereste a BKV-t az ügyben, akik elismerték és sajnálatosnak nevezték a történteket. Azonban a társaság szerint a sofőrnek senki nem jelezte a járművön felejtett táskát, ezért munkatársukat ebben vétlennek tartják. A BKV szerint a vezető abban hibázott, hogy nem várta meg az utasokat – ezért figyelmeztették, és felszólították a körültekintőbb munkavégzésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.