Lázár János nyomában: Deutsch Tamás Brüsszelből riogat videoüzenetével

A Fidesz európai képviselője fél, hogy Magyarország is arra a sorsra jut. Egy megoldást azért mond ellene.

MN
2018. 03. 18. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János bécsi videója után Deutsch Tamás is hasonlóra vállalkozott, a brüsszeli Molenbeek negyedben készített felvételeket. A Fidesz európai képviselője úgy ítéli, a környék a bevándorló dzsihadisták európai fővárosa, noha azt korábban francia ajkú keresztény munkások lakták. Üzenetében azt hangsúlyozza, hogy április 8-án megakadályozhatjuk, hogy Magyarország is erre a sorsra jusson.

Mint elmondta, a két évtizeden át hivatalban maradó szocialista polgármester tudatos betelepítési politikájának következményeként könyvelhető el, hogy 30-40 ezer észak-afrikai települt be a környékre, ami szerinte azzal a primitív hatalmi reménnyel magyarázható, hogy majd ezzel nő a szavazótábora. Deutsch Tamás úgy látja, a lépés magával vonta a romló közbiztonságot, ahogy a negyvenszázalékos munkanélküliséget is.

Hozzátette, „egyáltalán nem szelíd eszközökkel alakították át a város arculatát” az ide érkező illegális bevándorlók, sőt azok szoros összefüggésbe hozhatók a terrorizmussal is – vélte.

A videóban egyébként migránsok jellemzően a szöveg alá vágott fotókon látszanak, Deutsch Tamás leginkább üres utcákon beszél. A rövid vágóképekkel tűzdelt felvétel nem dokumentálja az elmondottakat.

Lázár János hasonló útja után számos hivatalos közleményben megdöbbentőnek nevezték a szomszédos ország fővárosának becsmérlését, itthon pedig számtalan mém is született.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.