Már Magyarországon sem érzi magát biztonságban a Svédországból „hazamenekült” nő

Erről a svéd Aftonbladetnek beszélt Natalie Contessa.

MN
2018. 03. 14. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjút kiváltó médiavisszhang miatt most már Magyarországon sem érzi magát biztonságban az a svéd–magyar nő, aki a magyar közszolgálati televízióban azt nyilatkozta: azért költözött haza Svédországból, mert annyira rossz ott a közbiztonság a migránsok miatt – mondta el a nő a svéd Aftonbladetnek; a hírt az Index vette észre.

Azt is elmondta a nő, hogy minden, a magyar közmédiában tett állítását fenntartja, azaz Svédországot továbbra is veszélyes helynek érzi. Közölte, csak piti szabálysértéseket követett el Svédországban.

Az Aftonbladet beszámolt a nagy port kavart interjúról, arról, hogy a nő, a 43 éves Natalie Contessa af Sandeberg horrorisztikusnak festette le Svédországot. Arról is írt a lap, hogy az Index kiderítette a nő svédországi múltját, miszerint több ízben is elmarasztalták az ottani hatóságok.

Az Index még hétfőn írta meg, hogy a nőt Svédországban hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el. A Svédországban nyilvános nyilvántartási adatok szerint pedig a magyar közmédiában megjelentekkel ellentétben nem a svéd fővárosban, Stockholmban élt, hanem az onnan mintegy 500 kilométerre délnyugatra található Bastadban.

Ugyanakkor a 24.hu kedden arról számolt be, hogy – bár a nő a köztévében arról beszélt, az utolsó két-három évben tapasztalt közbiztonsági problémák kényszerítették rá, hogy elhagyja a skandináv országot – valójában évek óta Magyarországon él.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.