Már Rogán államtitkára sem sorosozik

A propagandaminisztérium államtitkára nem beszélt a milliárdosról a lakossági fórumon.

Hutter Marianna
2018. 03. 06. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly csalódást okozhatott azoknak a Fidesz hétfő esti dunakeszi fóruma, akik azt várták, hogy a grillezett skorpió elfogyasztásáról, Soros Györgyről, az őt megállító Stop Sorosról, a „Soros zsebében lévő” ellenzékről vagy éppen az új első számú közellenségről, az ENSZ-ről esik majd szó. Utóbbi témákat ugyanis a lakossági fórum egyik „sztárja”, Pintér Sándor belügyminiszter, de még Tuzson Bence államtitkár sem hozta szóba. Pedig Tuzsontól – aki a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban felel a kormányzati kommunikációért – igazán elvárható lett volna a megszokott sorosozás, ám ő is megelégedett azzal, hogy a bevándorlás veszélyeit ecsetelje, és az áprilisi választás tétjeként az ország elkövetkező ötven-száz évét határozza meg. Érdekes módon Pintér Sándor – aki már első mondatával megnevettette a közönséget, miután azzal viccelt, ő golyóálló, így nem a pulpitus előtt fog beszédet mondani – sem a migránsokkal való riogatással kezdte előadását, hanem a Belügyminisztérium feladatainak bemutatásával, illetve eredményeik ecsetelésével, így a menekültkérdést is csak később hozta szóba.

A fórum résztvevői csak írásban kérdezhették a politikusokat. A legtöbb kérdés a migrációval volt kapcsolatos, egy a hajléktalanokra vonatkozott, nevezetesen arra, mi az akadálya az eltávolításuknak Budapest utcáiról. Pintér azt válaszolta, bár ők hoztak rendeletet, mely szerint be kell vinni őket a közterületekről a szállókra, ahol ellátást kapnak, „sajnos” van egy olyan alkotmánybírósági határozat, amely kimondja: joguk van az utcán élni. Tehát nem alkalmazható kényszerintézkedés ellenük. Igaz, a belügyminiszter elismerte: „van, amikor arrébb visszük őket”. Erre példát is hozott: amikor nemzetközi vendége van Magyarországnak, akkor katonai tiszteletadás mellett „elég rosszul mutat egy hajléktalan néhány paplannal”.

A telt házas fórumon túlnyomó többségben idős emberek vettek részt. Volt, aki közülük annyira lelkes volt, hogy egy az Orbán-kormány eredményeit soroló szórólapot osztogatott, amelyen egyenesen aranykornak nevezték az elmúlt nyolc évet.

Dunakeszi egyébként épp a napokban került az országos figyelem középpontjába, ugyanis egy a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint az önkormányzat megbízásából gyűjtöttek aláírást a városban a fideszes Tuzson Bence részére. Emiatt a Jobbik hétfőn jelezte: feljelentést tesz, és kifogást is benyújt a választási bizottsághoz. Ugyanakkor Dunakeszi önkormányzata tagadta a vádakat, és mint közleményben jelezte, szintén feljelentést tesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.