Még nem szabadult ki Borsod megye a hó fogságából

Hétfőn hajnalban két útszakasz még járhatatlan, három pedig félpályán járható.

MN
2018. 03. 19. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két útszakasz még járhatatlan hétfőn hajnalban a rendkívüli időjárás következtében, három útszakasz pedig félpályán járható – közölte a rendőrség a honlapján.

Hétfő hajnal 4 órai adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Gesztely és Újharangod, továbbá Vilmány és Fony között járhatatlan az út.

A Taktaharkány és Újharangod, Mezőnagymihály és Gelej, továbbá Köröm és Tiszalúc közötti útszakaszok félpályán járhatók.

Békés megyében, Dévaványán, ahol korábban több ezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás, szinte teljes egészében elhárították az üzemzavart. Békés megyében jelenleg Bucsán, Ecsegfalván, Gyomaendrődön, Kertészszigeten, Nagylaposon és Szeghalmon vannak olyan helyek, ahol nincs áram. A rendőrség továbbra is folyamatos rendőri jelenléttel segíti az áramkimaradással érintett településeken élőket, dolgozókat.

A hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében a Magyar Honvédség is részt vett. A honvédség március 17-én és 18-án hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak. A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse – derült ki a Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.