Megverték a kollégánkat, a Fidesz továbbra is támogatja a békemenetet

„Most is támogattuk, szerintem nincs jogunk a jövőben nem támogatni.”

MN
2018. 03. 17. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most is támogattuk, szerintem nincs jogunk a jövőben nem támogatni – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak arra a kérdésére, hogy a tudósítónkkal szembeni erőszakos fellépés ellenére támogatják-e a jövőben a békemenetet.

Kollégánkat azután rángatták el a Civil Összefogás Fórum önkéntesei, illetve a biztonsági szolgálat tagjai Széles Gábor, Fricz Tamás és Bayer Zsolt közeléből, hogy Kósa Lajos 1300 milliárdos botrányáról kérdezte a menet prominenseit. Mikor kollégánk folytatni akarta a kérdezést, többször a bordájára markolt, illetve az ágyékát is megszorította egy biztonsági őr, kivezetés közeben pedig egy ütést is kapott a bordájára az őt körülvevők közül. Munkatársunk könnyebb sérülést szenvedett. A tömegben többen az intézkedéssel egyetértve azt kiáltozták, hogy „A Dunába vele!”. A rendőrség nem avatkozott közbe.

Gulyás szerint az, hogy több százezer résztvevő közül egy-két ember nem viselkedett megfelelően, sajnálatos, de úgy vélte, a békemenet összességében méltóságteljes rendezvény volt. Hozzátette, a történtek fényében a jövőben lehet, hogy másik biztonsági céget kell megbízniuk a szervezőknek. – Minden erőszakos tevékenységet általánosságban elítélek, az erőszak elfogadhatatlan a politikában – fejtette ki álláspontját Gulyás Gergely.

Lapunk a biztonsági szolgálat erőszakos fellépése, kollégánk munkájának súlyos korlátozása miatt feljelentéssel élt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.