Németh Szilárd feljelenti a csepeli botrány kapcsán Bangónét és a Hír TV-t is

Csalás gyanúja ügyében a választási bizottság is feljelentést tett.

MN
2018. 03. 20. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelenti Németh Szilárd Bangóné Borbély Ildikót és a Hír TV-t is – tudta meg a Hvg.

Bangóné Borbély Ildikó nagy nyilvánosság előtt rágalmazta meg őt, ezért feljelentést tesz, jelentette be Németh Szilárd a Facebook-oldalán.

Ezt írta:

„Feljelentést teszek, többek közt a Jobbikos HÍR TV-vel és az MSZP-s Bangónéval szemben, akik tegnap választási csalással, aláírások meghamisításával, képviselői ajánlásokkal való visszaéléssel rágalmaztak meg a nagy nyilvánosság előtt.

A képen Bangóné Borbély Ildikó az MSZP és Bereczki Miklós a Jobbik jelöltjei Csepelen nagy egyetértésben ölelgetik egymást. Vajon miről egyeztetnek?”

Bejegyzéséhez Németh Szilárd ezt a fényképet töltötte fel.

Az ügy előzménye, hogy a Csepelt és Soroksárt magában foglaló budapesti 17. választókerületben, vagyis Németh Szilárd egyéni kerületében 45 egyéni jelölt jelentkezett be, közülük 23-at nyilvántartásba is vett a választási bizottság. A 45-ből 23 párt ajánlóívein bukkantak elhunytak személyes adataira.

Ez egyértelműen csalásra utal, ezért a választási bizottság hétfő esti határozatával meg is tette a feljelentést a BRFK felé, választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával.

 

Az MSZP képviselőjelöltje, Bangóné Borbély Ildikó kikérte az aláírási íveket, és azokat megvizsgálva azt gyanítja, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ívein szereplők adataival, vagyis szerinte feltételezhető, hogy azokról másolták őket.

Az esetről kedd reggel a Hír TV is beszámolt.

A DK az EBESZ-megfigyelőhöz fordul a kamupártok hamis ajánlásai miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Magyarországra delegált választási megfigyelőjéhez fordul a kamupártoknál felbukkant hamis ajánlások miatt és követeli, hogy a csalásban érintett fideszes jelöltek lépjenek vissza – közölte az MTI beszámolója szerint Oláh Lajos, a párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta, a választási győzelem után valamennyi választókerületben vizsgálatot kezdeményeznek.

Oláh Lajos közölte, újabb és újabb választókerületben derül ki, hogy még a csekély számú aláírást sem tudták csalás nélkül ezek a pártok összegyűjteni.

Hozzátette, leginkább a Fidesz tűnik érdekeltnek abban, hogy a kamupártok jelölteket állítsanak, ugyanis ezek a jelöltek azokban a körzetekben tűntek fel, ahol reális esély van ellenzéki győzelemre, ahol „a Fidesznek félnivalója van”.

Oláh Lajos úgy fogalmazott: „nem látszik megalapozatlannak az a feltételezés, hogy országos szervezettségű csalásrendszerrel van dolgunk, amely a kamupártok felhasználásával a Fidesz választási esélyeit hivatott javítani”.

A DK-s politikus példaként említette, hogy az ő választókörzetében, amely a VI. és a VII. kerületet foglalja magába, valamint a XIV. kerületben a rendőrség már lefoglalta a Fidesz és a Lendület párt ajánlóívet. Hozzátette: az ő kerületében 341 olyan név van, amely megtalálható mind a Fidesz, mind a Lendület ajánlásain.

A csepeli körzetben 23 jelölt ajánlóívén elhunyt személyek adatai voltak. Ez azt valószínűsíti, hogy valamilyen „Kubatov-listából” másolták át az adatokat – mondta.

Oláh Lajos szólt az MSZP-ből kizárt és a XV. kerületben a Lendület jelöltjeként induló Móricz Eszterről is. Szerinte az ajánlásai között jó pár olyan van, amely az ottani fideszes jelölt, László Tamás ajánlásai között is feltűnik. Móricz Esztert is felszólította visszalépésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.