Orbán Viktor gyűlöletkampányáról ír a tekintélyes lap

„A Fidesz sokszor játszott már a szavazók félelmeivel” – állítja cikkében a Newsweek.

MN
2018. 03. 20. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Fidesz sokszor játszott már a szavazók félelmeivel” – írja a magyar választások előtti terjedelmes cikkében a Newsweek, mely elsősorban Orbán Viktor és pártjának gyűlöletkampányát állította középpontba. Kiemelik, hogy egyaránt támadják a kampányban Soros Györgyöt, az Európai Uniót és a migránsokat is, utóbbi gyakorlatilag mára szitokszóvá vált Magyarországon.

Az írásban beszámolnak Lázár János Bécsben készített videójáról, melyben a kancelláriaminiszter embertelen állapotokról, koszról és bűnözésről számol be, mindezt párba állítva a migrációval. A Newsweeknél úgy látják, mindez bevett módszer a Fidesz részéről, amely sokszor folyamodott olyan taktikákhoz, hogy végső soron a szavazók félelmeit kijátszva tudjon előrelépni. Ehhez hozzásegítette az is, hogy bár „a magyarok kezdetben szimpatizáltak a menekültekkel”, az európai terrortámadások nyílt utat biztosítottak Orbánék gyűlöletkampányának.

A cikkben leírják, hogy „Európa más szélsőjobboldali pártjai” a remény jeleként látják Orbán eredményeit, a választási győzelmeket.

Mindezzel egy időben pedig az Orbán közelében álló üzletemberek jelentős vagyongyarapodáson mennek keresztül, többen pedig rátették a kezüket kulcsfontosságú médiaszereplőkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.