Szalmonellával szennyezett bioélelmiszert hív vissza a Lidl

Felhívták a vásárlók figyelmét, hogy ha az említett termékből vásároltak, ne fogyasszák el.

MN
2018. 03. 17. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lidl áruházlánc figyelmeztette a vásárlókat, ne fogyasszanak a Golden Sun Bio elnevezésű 500 grammos amarántból, mert szalmonellaszennyezést találtak benne saját minőség-ellenőrzési vizsgálatok során. Az osztrák Estyria Naturprodukte GmbH cég, mely egyúttal elnézést kér, visszahívja a terméket, mely nálunk is megtalálható a Lidl polcain.

A szalmonella fertőző gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat, az alapos hőkezelés ezt a baktériumtípust is elpusztítja, ezért sütés, főzés után az elfogyasztott amaránt nem okoz szalmonellás tüneteket.

Felhívták a vásárlók figyelmét, hogy ha az említett termékből vásároltak, ne fogyasszák el. Amennyiben visszaviszik a Lidl valamelyik áruházába, „a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik” – írták.

Az amaránt Közép- és Dél-Amerikában elterjedt gabonaféle, ahol évezredek óta fogyasztják. Európában csak a múlt századtól ismert. Szénhidráttartalma kisebb a többi gabonaféléénél, viszont sokkal több fehérje, zsír, rost és ásványi anyag van benne. A lizin nevű esszenciális aminosavból jelentős mennyiség található benne, mely az izomépítéshez és -regenerációhoz szükséges. Ajánlják érelmeszesedés ellen, valamint a rákos sejtek kialakulását is gátolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.