Szél Bernadett beperli a rezsibiztost, amiért migrációszervezéssel vádolta

Az LMP miniszterelnök-jelöltje személyiségi jogsértés miatt száll harcba Németh Szilárd ellen.

MN
2018. 03. 21. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje személyiségi jogsértés miatt bepereli Németh Szilárdot – írta közleményében a zöldpárti politikus.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz alelnöke arról beszélt a kormányközeli Echo TV műsorában, hogy Szél Bernadett szervezi a migrációt. Ez a kijelentés az LMP álláspontja szerint nem véleménynyilvánítás, hanem nyilvánvalóan hamis tényállítás.

Az ellenzéki párt úgy véli, Németh Szilárd a választópolgárok általi meghatalmazásból fakadó feladatait és kötelezettségeit nem teljesíti. Szél kitért arra is, hogy a rezsibiztos a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként kormánypárti képviselőtársaival akadályozza a parlamenti bizottság munkáját. Az LMP-s politikus úgy látja, a kormánypárti bojkott miatt a legfontosabb időszakban megszűnt a titkosszolgálatok civil kontrollja, ellenőrzési lehetősége.

Azt írta továbbá, hogy „ahelyett, hogy Németh Szilárd a kötelezettségeit teljesítené, olyan állításokat fogalmaz meg, amelyeknek a valósághoz semmi köze, semmilyen ténybeli alapjuk nincs”.

Szél Bernadett hozzátette: „az LMP határozott álláspontja, hogy a valóság mindig utat tör magának, és legyőzi a propagandát, ezért az LMP miniszterelnök-jelöltje bepereli Németh Szilárdot”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.