Újra őrizetbe vették Kőrös Gusztávot

Az NVB szerdán függesztette fel a mentelmi jogát.

MN
2018. 03. 15. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra őrizetbe vette Kőrös Gusztáv (Minden Szegényért Párt) képviselőjelöltet a Somogy Megyei Főügyészség – közölte Horváth Szilárd főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán, 11:2 arányú döntéssel függesztette fel az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. Ezután az ügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával – áll a közleményben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerda este újból őrizetbe vették Kőrös Gusztávot – írta a főügyész. Egyrészt a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának, a szökésnek és a bűnismétlésnek veszélye, másrészt felmerült további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja indokolja az őrizetbe vételt – írta.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv – magát hivatalos személynek kiadva – több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt juttat hivatalos személynek. A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban állóktól.

A jelölt jogerős nyilvántartásba vételét követően azonban megillette őt a mentelmi jog, ezért a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Az NVB – következetes gyakorlatát folytatva – szerdán felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlésiképviselő-választás kiírása előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Ezt követően vették újból őrizetbe a bajai videóbotránnyal kapcsolatban ismertté vált Kőrös Gusztávot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.