Vona: Féljen csak Orbán, mert neki van félnivalója

Ahol a félelem irányít, onnan elmenekülnek az emberek – mondta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

MN
2018. 03. 15. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a beszédében megfenyegette Magyarországot, de „mi nem félünk tőle, féljen csak ő, mert neki van félnivalója” – mondta Vona Gábor a Jobbik Batthyány-örökmécsesnél tartott ünnepi megemlékezésén. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hozzátette: utoljára Grósz Károly fenyegette meg a magyar embereket. Azt üzenik a „leköszönő miniszterelnöknek”, hogy „úgy fog járni, mint Grósz Károly, menni fog a történelemkönyv sötét lapjaira”, április 8-a után bukni fog – tette hozzá.

Ahol a félelem irányít, ott nem jó élni, onnan elmenekülnek az emberek – folytatta Vona Gábor. „Programot kell adnunk, utat kell mutatnunk, jövőt kell mutatnunk Magyarországnak”, hogy milyen az az ország, ahonnan a gyermekek majd nem akarnak elmenekülni.

Majd elmondta „a kormányváltást akarók és a kormányváltást kiharcolók” 12 pontját, ezek a következők:

Vona Gábor megjegyezte: nem lehet mindent 12 pontban összefoglalni, de a valódi problémákkal foglalkoznak. Arról is beszélt, hogy ha keserűségre építjük a politikát, az még több keserűséget szül. Meddig várjunk, „az óvodásoknak kell utcára menni?” – tette fel a kérdést.

„Aki negatív energiákkal égetett téglákból épít várat”, a tornyára a gyűlölet és a félelem lobogóját tűzi ki, de „a mi várunk vártornyán ez a zászló fog lobogni: a szabadságé” – mondta Vona Gábor.

Az eseményt élőben közvetítjük a Facebook-oldalunkon:

Isten hozott benneteket azon a március 15-én, ami – bár naptár szerint ma ünneplünk – idén rendhagyó módon valójában április 8-án fog eljönni – ezt már Jakab Péter mondta az eseményen. A Jobbik sajtófőnöke közölte, hogy „le fogjuk rázni az önkényt” és a zsarnokságot, „véget vetünk a megfélemlítésnek”, a kiszolgáltatottságnak. „Mi nem egy névtelen, arctalan nemzet vagyunk” – szögezte le, és azt mondta, véget vetnek annak, hogy aki ma mást gondol, mint a hatalom, az „csak névtelenül meg arctalanul gondolhat mást”. Úgy folytatta, elég volt a „pökhendi fideszes nagyurak” hatalmaskodásából. Azt mondta, a Fidesz lenézi a közmunkásokat és a szegényeket, megalázza a mentősöket és a tanárokat.

A Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy a Fidesz „millióktól vette el a reményt Magyarországon”. Azt mondta, a Fidesz elemi célja, hogy direkt politikai undort keltsen az emberekben és elérje azt, hogy minél kevesebben vegyenek részt az április 8-ai választáson. „Diktatúrában nem lehet közvéleményt mérni” – fogalmazott. Szavai szerint szerettek volna a programjuk alapján szakmai vitákat folytatni, csak „nincsen kivel”.

Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezetője pedig egyebek mellett azt emelte ki: meg kell szüntetni a magyar gazdaság duális jellegét, és vissza kell venni „a fideszes kötődésű oligarcháktól a pénzt”. Kiemelte, hogy a támogatások kétharmadát a multik kapják meg, és ezen változtatni kell. Emellett fontosnak nevezte, hogy „végre 21. századi oktatás legyen Magyarországon”. „Április 8-án ne csak mi magunk menjünk el szavazni, hanem minél több embert vigyünk magunkkal” – mondta Volner János.

Az ünnepségen a Jobbik 106 egyéni képviselőjelöltje esküt tett a Szent Korona másolata előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.