Fabiny Tamás: A feltámadt Jézus úton van a világ felé

Galilea lehet Budapest, Kárpátalja, Szíria és Irak, minden hely, ahol az emberek várják a segítő szeretetet.

MTI
2018. 04. 01. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltámadt Jézus úton van a világ felé, és azt akarja, hogy kövessük őt – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap a budavári evangélikus templomban tartott istentiszteleten. Fabiny Tamás igehirdetésében kiemelte: a feltámadt Jézus a pogányok lakta Galileába küldi tanítványait, mert missziói feladatot akar rájuk bízni. Arra kéri őket, hogy Galileában tegyenek tanítvánnyá minden népet.

Jézus tehát azt akarja, hogy a térítők, „a tanítók és a keresztelők egyháza legyünk” – mondta. Kezdjük el végezni galileai munkánkat! – szólított fel az evangélikus püspök, hozzátéve: Galilea lehet Budapest, Kárpátalja, Szíria és Irak, lehet minden hely, ahol pogány vagy szenvedő emberek várják az evangéliumot és a segítő szeretetet. Jézus, ahogy a tanítványoknak, úgy „nekünk is megmutatja a Galileába vezető utat” – tette hozzá.

Fabiny Tamás szólt arról is: minden a kereszttel kezdődik, és csak aki átéli nagycsütörtök és nagypéntek fájdalmát, aki ott van a keresztnél és a sírba tételnél, az képes átélni a feltámadás csodáját. Úgy fogalmazott: Jézus nagyszombaton bezárta a poklot, hogy ne jussunk kárhozatra, de megnyitotta az eget, hogy üdvösségre jussunk – ez Isten igazi húsvéti meglepetése.

„Csak ha eljutunk az üres sírhoz, ha betöltjük a magunk galileai misszióját”, „akkor reménykedhetünk abban, hogy az ő feltámadása a mi feltámadásunk is”, hogy „az örök élet, amit előkészített, a miénk is lehet” – tette hozzá az evangélikus püspök. Az istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.