Hadházy Ákos pénteken visszalép, ha nem lesz országos megállapodás

Az LMP társelnöke szerint „bizarr, irreális” ajánlatot adott az MSZP.

MN
2018. 04. 04. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Írásban is megerősítem: amennyiben addig nem lesz országosan megállapodás az ellenzéki pártok között, péntek délután hajlandó vagyok egyoldalúan visszalépni Szekszárdon az egyéni jelöltségtől” – közölte a Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Az LMP társelnöke azt írta, kedden egészen estig azt hitte, jó esély van „értelmes technikai együttműködésre” az egyik ellenzéki párttal.

„Az MSZP azonban este egy egészen bizarr, irreális, inkorrekt és érthetetlen, improvizált »ajánlatot« adott. Gyakorlatilag felrúgta az asztalt. Estig úgy látszott, ha széles körű megegyezésben nem is érdekeltek, hajlandóak megegyezni bizonyos körzetekben. Ehelyett mást választottak” – fogalmazott.

Hadházy szerint az ajánlat egy szimpla kommunikációs trükk, amivel a választókat arról akarják győzködni, hogy az LMP együttműködésre képtelen és nem elkötelezett a kormányváltásban. „Ezt az elnökségi határozatukat mintha a Fidesz írta volna, hogy biztosan ne legyen együttműködés” – közölte, és kiemelte: visszautasítja, hogy az LMP ne törekedne megegyezésre ellenzéki pártokkal, és továbbra is reméli, hogy lesznek ilyenek.

„Nem rajtunk múlik. És bár tartok attól, hogy az MSZP ezzel egyszerűen visszaél, az LMP elkötelezettségének bizonyítékául megismétlem: amennyiben péntek délutánig nem lesz értelmezhető országos megegyezés legalább valamelyik ellenzéki oldallal, én Szekszárdon kész vagyok egyoldalúan visszalépni” – szögezte le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.