Megnyílt a vasúttörténeti park

Húsvéthétfőn elsősorban hagyományőrző és gyermekprogramok lesznek.

MTI
2018. 04. 02. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvéthétfőn elsősorban hagyományőrző és gyermekprogramok lesznek, így például kosárfonás, gyertyaöntés, nemezelés, néptáncbemutató, bábelőadás, koncertek, állatsimogató és húsvétinyuszi-keresés – közölte Schvéd Norbert.

Ezenkívül a vasúti parkban lehet hajtányozni, lóvasutazni és kis kerti vasúton közlekedni. Utóbbin a nagy vonatokhoz hasonlóan lesz gőz-, dízel- és villanymozdony, de föl lehet majd szállni igazi nagymozdonyra is – sorolta a park vezetője.

Szerdán a MÁV nyílt napot tart, ahol a technikai fejlődést szeretnék bemutatni, elsősorban középiskolásoknak, egyetemistáknak. Ez a program a fiatalok karriertervezéséhez is adhat ötleteket – jegyezte meg Schvéd Norbert.

Két hét múlva az oldtimershow keretében a szép régi autók szerelmeseit várja a vasúttörténeti park.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.