Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Nincs orvos, bezár a szikszói dialízisközpont

Ezzel ötven beteg mindennapjait nehezítik meg.

MN
2018. 04. 05. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három orvosból már egy sem maradt a szikszói dialízisközpontban, ezért azt az üzemeltetője a hónap közepén bezárja – írja az Atv.hu.

Ezzel ötven beteg mindennapjait nehezítik meg, mert heti három alkalommal nekik ezután Miskolcra kell utazniuk.

A legrosszabb helyzetbe azok a betegek kerülnek, akik saját autóval nem tudnak kezelésre járni. A legmesszebbről, Hidasnémetiből járó asszony azt mondta az ATV-nek, hogy már most is elmegy szinte az egész napja a kezelés miatt.

„Ha időben jön a mentő értünk, akkor 9 és fél 10 között kell eljönni otthonról, akkor hazaérek fél 7 és negyed 8 között, és hogyha nekem most be kell járnom Miskolcra éjszakára, akkor nem tudom, hogy mikor fogok tudni végezni” – panaszkodott az asszony.

A cég elismerte, hogy bezárják a központot, de nem tudnak mit tenni, hiszen orvos nélkül nem működhet tovább a műveseállomás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.