Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Publicus: Karácsony a legszimpatikusabb ellenzéki listavezető

A harminc alattiak között Karácsony és Vona fej fej melletti eredményt ért el.

Pintér Bence
2018. 04. 07. 13:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatást az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitája után. Az intézet szerint az összes megkérdezett negyede (26 százalék), azonban az aktív ellenzéki szavazók csaknem kétharmada (59 százalék) figyelte valamilyen módon a vitát, ami azt jelenti, hogy nézte a televízióban, vagy olvasott, látott, hallott róla összefoglalót.

Azok körében, akik látták vagy követték, Karácsony Gergely volt a legszimpatikusabb (27 százalék), őt Vona Gábor (20 százalék), végül Szél Bernadett (9 százalék) követi. A kormányváltást akaró szavazók körében is hasonló a sorrend (40, 33, 14 százalék). A Fidesz-szavazók és azok, akik nem akarnak kormányváltást, nagy arányban nem tudtak maguknak legszimpatikusabb jelöltet választani (81 és 82 százalék). 

A Publicus közlése szerint a 30 évesnél fiatalabb korosztályban Karácsony Gergely és Vona Gábor fej fej melletti eredményt ért el (39-39 százalék), és csupán tízből egy (8 százalék) megkérdezett nem tudott dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.