Tévedtünk: az ózdi Fidelitas mégsem együttérző

Szombaton még úgy tűnt, hogy Janiczak Dávid politikai ellenfeleinek is sok az, ami Andy Vajna lapjában lejött.

MN
2018. 04. 01. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem áll ki a Fidelitas ózdi szervezete Janiczak Dávid ózdi polgármester mellett. Ismeretes, a Jobbik alelnökéről az Andy Vajna tulajdonában lévő Bors című bulvárlap „helyi információkra” alapozva állította, hogy a meggyilkolt borsodnádasdi lány az ő kiskorú szeretője volt. Janiczak közleményben reagált, elutasította a cikkben foglalt állításokat, és kijelentette, valóban segített a rendőrségnek, hogy fel tudják deríteni a tragikus ügyet.

A Fidelitas ózdi szervezetének Facebook-oldalán akkor megjelent az alábbi közlemény:

A Fidelitas „teljes mértékben” elhatárolódik a cikkben állítottaktól. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!” – írták.

Ez a közlemény később eltűnt az oldalról, helyette a következők jelentek meg:

A tegnapi napon feltörték a Fidelitas ózdi csoportjának Facebook-oldalát, amellyel kapcsolatban megindítottuk a hivatalos eljárást. Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot.

Hogy a Bors firkászának stílusáról, illetve a pályaválasztásáról mit gondol az ifjúsági szervezet, azt már nem tudjuk meg az új kommünikéből. Ahogyan azt sem, hogy tekintettel vannak-e az elhunyt lány családjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.