Tízen megsérültek a ferihegyi repülőtéren egy buszbalesetben

Két személyszállító busz ütközött össze a 2B terminálon.

MTI
2018. 04. 01. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két busz ütközött össze vasárnap a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, a balesetben tíz ember megsérült – közölte a rendőrség a honlapján.

A Police.hu portálon az olvasható, hogy a baleset délelőtt fél tízkor történt a reptér 2B terminálján. Az első információk szerint ketten súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, a balesetben a Malév Ground Handling két busza érintett, amelyek a Wizz Air Bukarestből érkező járatáról vitték az utasokat a terminálhoz. Az egyik jármű hátulról hajtott bele az előtte haladóba.

Kilenc embert vittek kórházba a mentők a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren vasárnap délelőtt történt baleset helyszínéről, jellemzően zúzódásokkal, de több sérült esetében felmerült a csonttörés lehetősége - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t. A sérültek mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek; életveszélyes sérült és gyerek nem volt közöttük - tette hozzá.

    

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.