Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Újabb változás az iskoláknál: Esztergomban és környékén figyeljenek!

A kormány ismét módosított, eggyel több tankerületi központ lesz, immár a 60.

Hutter Marianna
2018. 04. 04. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már csak napok vannak hátra a választásig, a kormány egy újabb tankerületi központ létrehozása mellett döntött – derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

Az Orbán Viktor miniszterelnök szignálta döntés szerint július elsejével az újonnan megalakuló Esztergomi Tankerületi Központ fenntartásába kerülnek a feladatellátási területén székhellyel rendelkező, korábban a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő köznevelési intézmények. Az esztergomi központhoz az esztergomi járás iskolái fognak tartozni, míg a tatabányainál maradnak a tatabányai, az oroszlányi, a tatai, a komáromi, illetve a kisbéri járás intézményei. Nemcsak az iskolák kerülnek az új tankerületi központhoz, hanem harminc európai uniós forrásból finanszírozott projekt megvalósítása is.

Miután 2017. január elsejével a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) Klebelsberg Központtá (KK) alakították, a korábbi 198 tankerület helyett 58 tankerületi központ jött létre. Ezután létrehoztak egy 59. tankerületi központot Jászberényben, míg a mostani esztergomi immár a 60. lesz. Lapunk kereste az ügyben Horváth Pétert, a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnökét. Mint elmondta, az NPK nem tudott előzetesen az újabb tankerület létrehozásáról, de úgy véli, szükségességét az is indokolhatja, hogy nem olyan egyszerű Tatabányából Esztergomba a közlekedés.

Tatabányán egyébként a Fidesszel kapcsolatban korábban néhányszor nyilvánosan ellenvéleményt megfogalmazó Bencsik Jánost indítja a kormánypárt, míg Esztergomban Völner Pált, az Igazságügyi Minisztériumi államtitkárát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.