1989-ben újra világtörténelmi jelentőségű események történtek

Kovács Zoltán közösségi oldalán emlékezett meg a rendszerváltás időszakára.

Forrás: Facebook2020. 06. 16. 8:10
null
Budapest, 1989. június 16. Orbán Viktor egyetemi hallgató, a Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) alapító tagja a magyar ifjúság nevében beszél Nagy Imre és mártírtársai temetésén a Mûcsarnok elõtti ravatalnál. MTI Fotó: Tóth István Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán közösségi oldalán emlékezett meg az 1989-ben történt világtörténelmi jelentőségű eseményekre, a rendszerváltás időszakára.

Véget ért az 1914-ben kirobbant újabb százéves háború, megszűnt a bipoláris világ, összeomlott a szovjet birodalom, lebontottuk a vasfüggönyt és a berlini falat. Mindezek eredményeként újraegyesült Németország és Európa is. Régiónkban antikommunista forradalom és nemzeti újjászületés zajlott – írta.

Az államtitkár megosztotta a fiatal Orbán Viktor 1989. június 16-án elhangzott beszédét Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.