Milliós prémiumokkal zárják az évet a MÁV-nál

Az év végén 6,7 millió forintos prémiumot kaphat Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója, három helyettese pedig egyenként csaknem 6,2 millió forintra számíthat.

PR
2011. 12. 28. 4:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV vezetőinek fizetése és éves prémiumkerete megtalálható a vasúttársaság honlapján, Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgató maximum 19,2 milliós prémiumra jogosult, három helyettese – Mosóczi László, Petrilla György és Koncz Zoltán – pedig egyenként 17,7 milliós jutalomkerettel rendelkezik. Az, hogy a vezetők ebből mennyit kapnak meg, mindig a következő év közepén – jelen esetben majd 2012 májusában –, a beszámoló elfogadását követő kiértékeléskor derül majd ki. Ugyanakkor lehetőség van arra, hogy már ennek az évnek a végén úgynevezett prémiumelőleget kapjanak. A vasúttársaság a Magyar Nemzet megkeresésére közölte, a MÁV vezetése december elején engedélyezte az éves prémium maximum 35 százalékának megfelelő prémiumelőleg kifizetését.

A vasúti vezetők jutalmazásának kérdése azután váltott ki nagy érdeklődést, hogy az Indóház.hu internetes portál információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök bekérette a prémiumlistát. Ezzel kapcsolatban a vasúttársaság azt közölte, hogy a MÁV Zrt. az MNV Zrt. által 2011. december 23-án valamennyi többségi tulajdonú állami vállalattól kért adatszolgáltatásának a megadott határidőig eleget tett. A vasúttársaság a lap érdeklődésére azt is leszögezte, hogy a MÁV-csoport vezetése 2011. január 1-jétõl saját kezdeményezésére, tulajdonosi utasítás nélkül hajtott végre átlagosan 15 százalékos vezetői bércsökkentést, amely a magasabb jövedelemmel rendelkezők esetében a 25 százalékot is elérte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.