Rendőrök érintettek a botrányban?

Majdnem húszmilliárd forintnyi közbeszerzési megbízást kapott az az MSZP-s pécsi városvezetéssel jó kapcsolatokat ápoló társaság.

TK
2012. 01. 04. 2:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécsett több köztér, iskola és bérlakás építésében is részt vett a cég, amely a fővárosban adóhivatalt, bíróságot is felújított, és országszerte több rendőrségi épületnél is dolgozott, de a cég neve a NATO-beszállítók között is feltűnik. A kft.-t a volt pécsi szocialista városvezetés idején sokan a városháza házi beszállítójának is tartották.

Az egyik károsult cég vezetője – az alvállalkozók nevében – tavaly nyáron feljelentést tett a a Bayer-Center Építőipari Kft. ellen, mert az a véleménye, hogy a fővállalkozó az elvégzett munkák egy részét megalapozatlan kifogásokkal nem fizette ki, ezzel 70 ezer és 130 millió forint közötti károkat okozott nekik.

Az ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen el is rendelték a nyomozást. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg az eljárás lefolytatásával, azonban ez a hatóság a hatáskör hiánya miatt az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek adta át december végén. A főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak megerősítette: hozzájuk került át a nyomozás december 27-én, mivel rendőri vezetők érintettsége merült fel az ügyben. További részletekkel azonban nem kívánt szolgálni – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.