Felmentették Kazincbarcika polgármesterét

Jogerősen felmentette a bíróság kedden Kazincbarcika MSZP-s polgármesterét, akit az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolt.

2013. 03. 19. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Törvényszék ítélete után Szitka Péter közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: a bíróság korábbi nyilvános indoklásában is elhangzott, hogy mint polgármester semmilyen módon nem szegte meg a kötelességét, nem kezelte hűtlen módon a város pénzét, és ez másodfokon is megerősítést nyert.

A vádirat szerint a polgármester 2006 novemberében kötött szerződést egy rendezvényszervező kft.-vel, hogy a cég szervezze és bonyolítsa le az önkormányzat programjait. A polgármester által ellenjegyzett tizenhárom számla ellenében a város havonta 264 ezer forintot fizetett ki a társaságnak. A vád szerint ezzel a várost három és fél millió forintnyi kár érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.