Szilvásy ismét bíróság előtt

Kövér Lászlót is meghallgatták az UD Zrt.-ügyben. A vádlott, Szilvásy György szerint a Fidesz politizálta át a megfigyelési ügyet.

WA
2013. 07. 18. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László házelnök szerint nyilvánvalóan egy politikai játszma része volt az UD Zrt.-ügyben a Gyurcsány-kormány tevékenysége. A fideszes politikus tanúként beszélt a 2008 őszén kipattant megfigyelési ügy büntetőperének csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott, Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány volt titokminisztere szerint épphogy a Fidesz politizálta át az ügyet.

Kövér László – aki az első Orbán-kormányban volt titokminiszter – a többi között arról beszélt, 2006-ig a szembenálló politikai oldalak között volt egy minimális egyetértés abban, hogy a nemzetbiztonsági terület legyen mentes a pártpolitikai csatározásoktól. Akkor viszont ez a konszenzus megtört, és a kormányzat titkosszolgálati eszközöket is bevetett politikai riválisai hiteltelenítése érdekében – mondta.

Ismert, Szilvásy Györgyöt július 5-én kémügyben már elítélték. A Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya súlyosításért fellebbezett. Az ítéletet Kocsis Máté úgy kommentálta: rács mögé kerülhet a maffiabaloldal egyik központi figurája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.