Nyilvánosságra hozzák a kereskedelmi tévék szerződéseit

Megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése.

KG
2013. 09. 25. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták: szerdán a bíróság egyértelmű jogállami döntést hozott, így megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem.

Az eljárás a TV2 és az RTL Klub frekvenciahasználati szerződései nyilvánosságáért még 2012 elején indult, a két televíziós társaság a testület oldalán beavatkozóként vett részt a perben. Az NMHH közlése szerint nem volt egyértelmű, hogy a magánszemély által kikért adatok közérdekű adatnak vagy üzleti titoknak minősülnek-e. Ez utóbbi értelmezést képviselték maguk az érintettek, a kereskedelmi televíziók is.

Hangsúlyozzák, hogy a hatóság minden esetben valamennyi fél – vagyis a partnerek, a piaci szereplők és közösség – érdekeinek, valamint a jogszabályok figyelembe vételével jár el. A jogállami utat bejárva azokban az esetekben, amikor valamely kérdésben nem egyértelmű a megoldás, a hatóság a bírói fórumon meghozott döntések iránymutatásait követi eljárása során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.