A DK-s vezetés a felelős a rákospalotai fejlesztés leállásáért

Minden mozzanatában a DK-s városvezetéshez köthető a XV. kerületi rendelőközpont kivitelezésének a leállása, szemben a 444.hu állításaival – számolt be róla lapunknak Pintér Gábor, a rákospalotai Fidesz-frakció vezetője. Az utóbbi időben az önkormányzat azért került az országos médiafigyelem középpontjába, mivel a polgármester Németh Angéla és Lamperth Mónika jegyző pozíciói jelentősen meggyengültek.

2019. 02. 14. 14:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XV. kerület DK-s kötődésű polgármestere, Németh Angéla körüli botrányok elszaporodását követően a Soros György alapítványai által támogatott 444.hu igyekezett nemrégiben elterelni a figyelmet az ellenzéki többségű önkormányzat zűrös ügyeiről, egy pontatlanságokban bővelkedő írással. Bár a polgármester asszony és jegyzője, Lamperth Mónika pozíciói jelentősen meggyengültek – egy, az utóbbi leváltását javasló előterjesztést néhány hete szavazott meg az ellenzéki többségű testület, korábban pedig a Németh kétmilliós jutalmáról szóló beadványt vetették el a képviselők –, az ellenzéki portál egy leállított orvosi rendelőközpont történetének sajátos bemutatásával igyekezett tematizálni a kerületi ügyeket. – A híroldal állításaival szemben a Gyurcsány-párti Hajdu László ciklusára esett a Deák utcai rendelő kivitelezésének minden mozzanata. Az építési engedélyek tervei csak a korábbi kormánypárti polgármester, László Tamás hivatali ideje utáni ciklusban lettek jogerősek – közölte lapunkkal Pintér Gábor, az önkormányzat Fidesz-frakciójának a vezetője. Szavai szerint mindössze az engedélyezési eljárás indult el az előző ciklusban.

– Nem mi tartottuk kézben a fejlesztés sorsát, ugyanis a 2014-es önkormányzati választást követően is csak tízen voltunk kormánypártiak a 21 fős képviselő-testületben. Ez volt a legmagasabb létszám, hiszen időközben egy fő kilépett, két képviselőt pedig kizárt a frakciónk, sőt a párt is. Jelenleg tehát heten képviseljük a Fidesz–KDNP-t a kerületben – fejtette ki Pintér Gábor azzal kapcsolatban, hogy az internetes híroldal több helyen is az önkormányzat kormánypárti többségéről írt. Az önkormányzatot valójában Gyurcsány Ferenc egykori minisztere, Lamperth Mónika vezeti, és abban érdekeltek – folytatta –, hogy semmi olyasmi ne valósuljon meg, ami a kormánypártokhoz köthető. – Tudatosan törekedtek arra is, hogy ne készüljön el a Deák utcai rendelő – tette hozzá.

A frakcióvezető felidézte: a 2017 első negyedévében elkezdődött építkezés mindössze az év nyaráig nyárig haladt a tervezett ütem szerint, mivel az önkormányzat hónapokig nem válaszolt a kivitelező cég fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseire. – Akkor csúszott meg az építkezés, és bár Hajduék ragaszkodtak az eredeti határidő szerinti kivitelezéshez, a Penta Industry–Masinveszt konzorcium azonban joggal állította: amíg az önkormányzat nem válaszol, az akadályoztatásnak minősül – mutatott rá Pintér Gábor. A politikus arra is kitért: a projekt elhanyagolásával egy időben Hajdu Lászlóék leginkább az ő ellehetetlenítésével foglalkoztak, elkezdték megvonni a hatásköreit, szeptemberben pedig előterjesztéseket adtak be az alpolgármesteri tisztségéből történő elmozdítására.

A frakcióvezető megjegyezte: a rendelő terveiről több lakossági fórumot is tartottak, az emberek pedig támogatták a projektet. – A szolgáltatások színvonalát emelte volna a miniközpontok kialakítása, ugyanis miért ne oda vigye valaki a gyerekét például hallásvizsgálatra, ahol már eleve van egy másik orvosi szakrendelő – fogalmazott Pintér Gábor, arra is rámutatva, hogy a Deák utcába átköltöztetni tervezett gyermekorvosi rendelő gyalogosan csak életveszélyesen közelíthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.