időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Bocskor Andrea szerint őt szándékosan értették félre

Kárpáti András
2019.02.26. 14:12

– Politikai indíttatásból, szándékosan érthette félre a Népszava az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatási bizottságában tartott előadásomban mondottakat – jelentette ki lapunknak Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője azzal kapcsolatban, hogy szombaton a lap „tévesen megjelölt forrásból idézett hamis adatoknak” nevezte a politikus által hivatkozott számokat a magyarországi kormánykritikus média túlsúlyáról. Hozzátette: a portál munkatársai elkérhették volna a Médianéző Központ elemzését, ám ezt nem tették meg, ami azt mutatja, hogy nem az elfogulatlan tudósítás volt a céljuk. Bocskor Andrea azt is hangsúlyozta: vitapartnerei nem vették figyelembe, hogy a kormányt bíráló média 69 százalékos fölénye nem az orgánumok darabszámára, hanem az elérésekre vonatkozik. – Ez azt jelenti, hogy nagyjából hárommillióval több hírfogyasztóhoz jutnak el a kormánykritikus médiumok, mint a kabinettel szimpatizálók – mutatott rá a képviselő.

A Magyar Nemzethez is eljuttatott elemzésből kiderül, hogy tovább nőtt a kormánykritikus média túlsúlya tavaly év vége óta. Míg a decemberi felmérés szerint a kormánykritikus orgánumok az emberek 59, a konzervatívok pedig 41 százalékához értek el, addig a januári frissítés szerint ez az arány 62, valamint 38 százalékra módosult.

A televíziók terén még úgy is nőtt a kormánykritikus médiumok – elsősorban az RTL Klub és az ATV – dominanciája, hogy a KESMA-csatornák – Echo TV, Hír TV – híradói mellett a holdinghoz nem tartozó TV2 és Super TV2 hírműsorainak eléréseit is vizsgálta a tanulmány.

Az online portálok területén a kormánykritikus felületek még tovább növelték egyébként is jelentős fölényüket: januárra 74 százalékos arányban tudhatják magukénak az internetes hírfogyasztók kattintásait.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.