Északkeleten tovább romlott a levegő

Romlott a levegő minősége az északkeleti országrészben a magas szállópor-koncentráció miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 02. 09. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségtelen a levegő minősége Miskolcon és Putnokon. További tizenkét település levegőminősége kifogásolt, azaz a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) tömegkoncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket.

Egészségtelen levegő esetén elsősorban légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek. A rossz levegőminőség a légzőrendszer mellett a szív- és érrendszer, az immunrendszer és a központi idegrendszer megfelelő működését is befolyásolhatja – emelték ki.

Javulás szombaton sem várható az érintett helyeken – közölte az NNK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.