Gőzerővel készül a családvédelmi csomag

A családpolitikai és a külügyi kabinet üléseivel ért véget a kormánypártok három napos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban.

2019. 02. 16. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családpolitikai és a külügyi kabinet üléseivel ért véget a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – értesült a Magyar Nemzet. A családpolitikai kabinet folytatta a miniszterelnöki évértékelőn bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervvel kapcsolatos tárgyalásokat. A képviselők úgy határoztak, hogy február végéig be kell nyújtani az Országgyűlésnek azt a négy javaslatot, amely szükséges a családvédelmi intézkedések bevezetéséhez. Az ülésen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ismertette a Fidesz és a KDNP képviselőivel a várható intézkedéseket. A frakció tagjai tájékoztatást kaptak a kormánytól és a kormánypárti EP-képviselőktől, hogy milyen bevándorláspárti intézkedések vannak előkészület alatt Brüsszelben.

A szerdán kezdődött, háromnapos ülés nyitányaként Orbán Viktor ismertette a következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét. A kormányfő beszélt a családvédelmi akcióterv hét pontjának minél előbb szükséges jogszabályokba foglalásáról, mert július elsejétől hat programot szeretnének útnak indítani. A négygyermekes anyák adómentessége az, ami 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani. A miniszterelnök a migrációval kapcsolatban azt mondta, ha az Euró­pai Parlamentben (EP) bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát, amit a májusi EP-választáson a bevándorlásellenes erők minél jobb eredményével lehet megakadályozni. A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy a magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Az ülésen Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a képviselőknek a gazdaság helyzetéről.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy a tavalyi 4,8 százalékos GDP-növekedés, amely az uniós átlagot háromszorosan múlta felül, biztos alapot ad a családvédelmi intézkedések véghezviteléhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.