Kétnyelvű kereskedelmi szakképzés Győrben

2019. 02. 27. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökig lehet jelentkezni a győri Audi Hungaria ÁMK kereskedelmi szakképzésére. Az iskola a kétnyelvű duális képzéssel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni. Ez a Magyarországon teljesen új szakképzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt.

A kétéves kurzusra érettségivel és kitűnő német nyelvtudással, valamint különös elhivatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. Az itt szerzett képesítés németországi elismertetésére is lehetőség nyílik. A diákok ezen felül a németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját is megszerezhetik. Az elektronikus jelentkezési űrlap az intézmény honlapján – audischule.hu – található.

Az első évfolyam 12 diákkal kezdte meg a kétéves duális kereskedelmi szakképzést. Az idei tanév elején elindult a második évfolyam is. Az idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakképzés során a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven folyik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon szakképző vállalatoknál történik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.