Volner János: A Jobbik már nem képviseli a nemzeti gondolatot

Nem elég a felszínt kapargatni, fel kell tárni a mélyebb összefüggé­seit annak, miként igyekszik az Európai Unió és az Egyesült Államok befolyást szerezni hazánk felett, és miért érdekeltek egyesek egy vegyes etnikumú népesség Európába telepítésében — állítja Volner János. A független országgyűlési képviselő szerint kizárt, hogy a balliberális ellenzék valaha is kormányra kerüljön, és bizonyos benne, hogy 2026-ban már az egykori jobbikosokból alakult Mi Hazánk Mozgalom lesz a Fidesz kihívója.

2019. 02. 25. 5:50
null
A képviselő úgy véli, egykori párttársai a pénzért és a hatalomért mindenre képesek Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megalakulásuk óta azt mondják, nem fognak össze senkivel, most mégis megállapodást írtak alá a MIÉP-pel.

– Ez a meglévő parlamenti pártokra vonatkozott, vagyis sem a Fidesszel, sem a balliberális tömbbel nem fogunk össze. Mi a politikai karrierünket is feláldoztuk, amikor azt láttuk, hogy a Jobbik menthetetlenül letért a nemzeti politizálásról. Sokkal szívesebben építünk egy üresen kongó pártkasszával rendelkező, de nemzeti értékrendű pártot, árulásban viszont nem leszünk részesek.

– Mit jelent a MIÉP-pel kötött megállapodás?

– A két párt értékrendje azonos alapokon áll, igyekszünk segíteni egymást, és ezáltal a nemzet ügyét. Felkínáltunk nekik helyet az EP-listán, de tény, hogy ez szimbolikus felajánlás, hiszen tavaly ősszel bejegyzett, új pártként csak egyetlen listás helyre számítunk.

– Ön szerint milyen változást hozhat az idei EP-választás az unió politikájában?

– Sorsdöntő választás előtt állunk. Európában a baloldali és liberális erők mind bevándorláspártiak. Ezek az erők vegyes etnikumú kisebbség idetelepítését szeretnék, ami népességkeveredést vonna maga után. Az ezen munkálkodó, a baloldali és liberális pártokat eszközként használó szabadkőműveseknek ez történelmi küldetés. Erre egyébként nem a Fidesz mutatott rá először, hanem Csurka István, aki feltárta az összefüggéseket. Ezzel együtt örülök annak, hogy végre Orbánék is elkezdtek ezzel a kérdéssel foglalkozni, amikor már látható volt, hogy a szabadkőműves spekulánsok hathatós anyagi és politikai támogatásával érkeznek migránsok Magyarországra. Azért viszont hibáztatom a Fideszt, hogy sokszor csak a felszínt kapargatja. Én szellemi honvédelmet szeretnék: a politika, a történelem iránt mélyebben nem érdeklődő emberek előtt is tárjuk fel a mélyebb összefüggéseket, mutassunk rá arra, hogy ez már egy nagyon régi célkitűzés.

– Mire gondol pontosan?

– Richard Coudenhove-Kalergi bevallottan szabadkőműves volt, tőle ered a páneurópai unió gondolata. Kalergi már a két világháború közti időszakban is egy vegyes etnikumú népesség Európába telepítésén gondolkodott, mondván, amikor egy vegyes népesség összekeveredik a helyi őslakosokkal, idővel eltűnik a nemzeti identitás, eltűnnek azok a kapcsok, amelyek nemzetté kovácsolnak egy közösséget, és az ilyen, identitásukat vesztett tömegek könnyebben irányíthatók.

– Kalergi 1972-ben meghalt. Miként hat az ön által vázolt elmélet a jelenre?

– Most például Emmanuel Macron, Franciaország szélsőliberális elnöke, a Rothschild bankból érkezett politikus a migránsok tömeges betelepítésének egyik leglelkesebb híve. Nem mellesleg a Momentum elnökségi tagjai szerint is „segít” magyarországi liberális barátainak politikát csinálni, saját bevallásuk szerint szerint havi rendszerességgel járnak ki franciaországi eligazításra. Fontos, hogy feltárjuk ezeket a mélyebb összefüggéseket, bemutassuk, hogyan próbál befolyást szerezni felettünk akár az Egyesült Államok, akár az Európai Unió, milyen módszereket alkalmaznak annak érdekében, hogy Magyarországon teret nyerjenek, akár a sajtóba történő befektetések, akár politikusok mozgatása révén. Komoly erők állnak a háttérben, és csak akkor lehet eredményes a küzdelmünk, ha a közvélemény széles tömegei értik és látják, hogy mi és miért történik. Amikor a Jobbikon belül láttam ezt a változást, és megpróbáltam a pártot visszafordítani abba az irányba, amit eredetileg képviselt, elképesztő erők mozdultak meg a háttérben: már a levelem megírásának napján, villámgyorsan kizártak. A nemzeti gondolat képviselete ugyanis a balliberálisokkal összeboruló Jobbiknak már nem fér bele. Azóta is kapom a Jobbik belső viszonyait jól jellemző hátba szúrásokat.

A képviselő úgy véli, egykori párttársai a pénzért és a hatalomért mindenre képesek Fotó: Mirkó István

– Milyen támadások ezek?

– Alantas módszerek, amik állandó témát adnak a médiának: a Jobbikban láthatóan dübörögnek a pénzért és hatalomért folyó belharcok, a párt vezetői egymást szúrják hátba a lejárató jellegű hang- és képfelvételek kiszivárogtatásával. Engem például a párt október 23-i szónoka, Gulyás Balázs újságíró az ATV műsorában igyekezett lejáratni.

– Mivel?

– Egy olyan magánlevelemet adták ki neki, amit a Jobbik jelenlegi elnökének és elnökhelyettesének írtam. Az ilyen karaktergyilkos, patkány módszerek jellemzik a párt jelenlegi vezetőit. Azóta az ügyből büntetőeljárás lett, a bíróság utasította a rendőrséget a nyomozás lefolytatására, és úgy tudom, kihallgatták már Sneider Tamást és Gyöngyösi Mártont is. Ők persze sunyin lapítanak az ügyben, hiszen ez az eset is egyértelműen igazolja, hogy a belső felvételek kiszivárgása mögött nem valami külső ellenség áll, hanem ezek a jellemző módszereik egymás kinyírására.

– Mostanában több jobbikos politikus került antiszemita botrányba. Nem tart attól, hogy holnap önről kerül elő egy hasonló tartalmú kép vagy hangfelvétel?

– Nem, mert én soha nem gondolkodtam úgy bizonyos kérdésekben, mint egy Sneider, egy Gyöngyösi, egy Szávay vagy akár egy Mirkóczki.

– Pedig Gyöngyösi Márton szerint a Jobbik annak idején tudatosan játszott rá az antiszemitizmusra.

– Gyöngyösiről nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy neki egyszerűen nincsenek gátlásai. Miféle ember az, aki a saját, nemzetközi botrányt okozó, zsidólistázó felszólalását utólag Vona Gábor nyakába varrja? Vagy hogy az egyik évben még putyini mintára ügynökszervezetnek bélyegezné a Soros-szervezeteket, egy évre rá viszont már a CEU alapítójával szervez konferenciát Brüsszelben? Nem véletlenül mondják sokan: ők a pénzért és a hatalomért mindenre képesek.

– Az antiszemita, rasszista botrányok ellenére ön azt mondja, a párt már a balliberális tömb része. Ön szerint a Jobbik antiszemita vagy balliberális párt?

– A kettő egyszerre van jelen. Senki nem gondolja komolyan, hogy ­Sneider Tamás nézetei bármit is változtak az esküvőjén látott karlendítés óta. De most annak érdekében, hogy az önkormányzati választásokon megszerezhessék a több milliárd forintos költségvetésű települések feletti hatalmat, érdekszövetséget kötnek a baloldallal. Mint amikor a rablók összeállnak egy bandává, mert úgy nagyobb lehet a zsákmány.

– Önök sikerre vittek egy bérrendezést a gumiipari szakszervezettel. Tárgyalnak más szakszervezetekkel is?

– Igen, a cél itt is a béremelés és a munkakörülmények javítása. Nem politikai show-műsorokat rendezünk ­MSZP-s színésznőkkel, hanem érdemi eredményeket érünk el. Mindez több tízezer munkavállalót érint.

– Mely szakszervezetekről van szó?

– Egyelőre nem beszélnék erről, mert politikai nyomás alá helyezik őket, ha ez idő előtt kiderül. Látjuk ugyanis, hogy a balliberális ellenzék bárkinek nekiront, ahogy engem és a családomat is többször életveszélyesen megfenyegettek.

– Sneider Tamás is beszélt őt ért fenyegetésekről. Azok mögött is az ellenzék állna?

– Nem hiszem, hogy Sneidert kívülről bárki is fenyegetné vagy le akarná váltani, nála gyengébb képességű embert ugyanis nehéz lett volna vezetőnek választani.

– A kormány még februárban az Országgyűlés elé terjeszti a családtámogatásokat érintő jogszabályokat. Támogatni fogják ezeket?

– Igen. Szeretnénk ugyanakkor, hogy minél ösztönzőbb legyen az igénybe vehető támogatások mértéke, és az is fontos, hogy ezek hosszú távú, ciklusokon átívelő intézkedések legyenek. Ha meg szeretnénk élni a XXI. század végét egységes nemzetállamként, akkor nincs más választás, mint a népesedéspolitikába történő befektetés.

– Hosszú távon gondolkodni lehet, de ha 2022-ben kormányváltás lesz, nem garantált, hogy a családtámogatási rendszer megmarad.

– Nem hiszem, hogy ez a balliberális ellenzék valaha is kormányra fog kerülni. A Fidesznek 2026-ban jobboldali, nemzeti pártként már a Mi Hazánk Mozgalom lesz a kihívója.

– Legutóbbi beszélgetésünkkor azt mondta, leveszi a fedőt arról a fazékról, amely tele van a Jobbikot érintő szennyel. Kiürült a fazék azóta?

– Sokkal több van benne, mint ami eddig kibugyogott, és higgye el, vannak olyan dolgok is, amilyenekhez hasonlót a magyar politikában még csak nem is láttunk.

– Azért én mondanék pár nevet: például Stummer János.

– Továbbra is élvezi Vona Gábor és Szabó Gábor pártigazgató bizalmát, hogy pártelnök legyen. Láthatóan többen is igyekeznek kinyírni Sneidert, akinek egyszer van az életben lehetősége arra, hogy 2,7 milliárd forintos éves költségvetéssel rendelkező pártot vezessen. Erről önként nem fog lemondani.

– Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy karlendítős vagy cigányverős botrány után összeül a Jobbik elnöksége, és az alelnökök azt mondják: „Tamás, ez nagyon kínos, le kéne mondani”, ő pedig azt mondja, hogy „nem”, és ennyi?

– Pontosan ez történhetett. Többen nyomást gyakoroltak rá, nyilván felajánlották neki, hogy kárpótolják a párt erőforrásaiból, de ő nem mond le.

– Bencsik János.

– Szávay István embere, akinek a személyét sem minőségi, sem egyéb szempontból nem látom előrelépésnek. Könnyen elképzelhető, hogy az ő munkásságából még elő fog kerülni olyan, ami sokkal kellemetlenebb lesz, mint az amerikai zsidók listázásáról szóló írása.

– Szabó Gábor.

– Pártigazgatóként rajta ül a pénzosztó ládán. És ez most a legfontosabb pozíció a Jobbikban.

– Állításuk szerint az a láda üres.

– Az a párt, amelyik 60 millió forintos megbízást tud adni két felmérés elkészítésére, nem tűnik csőd szélére sodort szervezetnek. Főleg, hogy évente 2,7 milliárd forint állami pénz kerül a Jobbikhoz. Kap külön-külön a párt, a pártalapítvány, a frakció és a képviselők is.

– Pedig amikor fény derült az újabb, 136 millió forintos tiltott támogatásra, Sneider Tamás rendkívüli kongresszust hívott össze, hogy pénz híján a párt megszűnéséről döntsenek.

– Egy rekesz pezsgőben fogadnék, hogy ilyesmi soha nem fog történni, ezzel csak pánikot próbáltak kelteni a szavazók között, hogy sikeresen mozgósíthassák őket. A számvevőszék által nemrég megállapított tiltott támogatás és a bírság együttes összege a Jobbik éves pénzének tizedét sem éri el, szóval nincs itt semmiféle csődhelyzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.