Az embercsempészek ötlettára kifogyhatatlan

A pénzcsapokat kellene elzárni.

Juhász Attila
2019. 03. 27. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő esetről készült videó került fel a Facebookra, amelyből kiderül, hogy az Európába illegális úton bejutni szándékozó embercsempészek, migránsok ötlettára gyakorlatilag kifogyhatatlan.

Még az sem zavarja őket, ha egy tartályban utaznak, utaztatnak iszonyatos körülmények között. Az illegális bevándorlókra egyébként a bosnyák hatóságok munkatársai lettek figyelmesek, méghozzá a Bihács és Doboj közötti útszakaszon.

A kamion sofőrje azt vallotta a rendőröknek, hogy nem tudott a tartályban megbúvó migránsokról.

Az emberben persze joggal merül fel az a kérdés a videó láttán, életszerű-e, hogy a tartályból kimászni is alig tudó migránsok a sofőr tudta nélkül hogyan mászhattak be?

Az esethez kívánkozik az az információ is, hogy a montenegrói biztonsági erők éppen tegnap fogtak el 17 embercsempészt, akik 5-ös 10-es csoportokban irányították a balkáni útvonalon az illegális migrációt. A számmisztikával is foglalkozóknak pedig további csemege, hogy néhány órával később a spanyol hatóságok is 17 emberből álló embercsempész hálózatot kapcsoltak le.

Az embercsempészek ötlettára kifogyhatatlan, ahogy nagyon úgy tűnik, hogy a létezésüket biztosító források is azok.

Kérdés, hogy mikorra történhet meg a csempészetet körülbástyázó pénzcsapok elzárása, mert ha azt továbbra is elmulasztja az Európai Unió, vagy éppen ellenkezőleg, önmaga is a finanszírozás oldalára áll, a csempész- és migráns utánpótlás garantálható.

Vagy éppen ez volna a cél?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.