Emelj magasba egy gyermeket felhívás idén is

A gyermekvállalás fontosságára figyelmeztetve hirdette meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra országos gyerekemelési rekordkísérletét.

Varga Attila
2019. 03. 27. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekvállalás fontosságára figyelmeztetve hirdette meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra országos gyerekemelési rekordkísérletét, amelynek során országszerte, ezen kívül az erdélyi Csíkszeredán délelőtt 11 órakor egy időben minden család felnőtt tagjai magasba emelik majd a gyermekeiket.

A budapesti Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban, az akció központi műsoros rendezvényén fellép aznap az Iszkiri gyerekzenekar, Szalóki Ági énekes, előadóművész, a Pannonia All Stars Orchestra, Vecsei H. Miklós színművész pedig a műsorvezetői, házigazdai teendőket látja le.

A keddi beharangozó sajtótájékoztatón Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke elmondta: az Emeljünk magasba minél több gyereket országos akció különleges zenés, játszóházas családi nap, ahol a gyerekemeléshez – amellyel megmutatják, hogy bennük a jövő – akár otthonról és külföldről is lehet csatlakozni. Emlékeztetett egy tudományos kutatásukra, felmérésükre, amely szerint a magyar egyetemisták két-három gyermeket terveznek, ám végül sajnos kevesebbet tudnak vállalni. A szervezők májusi rendezvényükkel szeretnék megmutatni, mekkora öröm a gyermek, és vele nem megáll az élet, hanem elkezdődik.

Tavaly tízezer gyermeket emeltek magasba az első ilyen nagy sikerű rendezvényen, idén pedig akár százezren is részt vehetnek az eseményeken – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Beszédes, hogy már tizennyolc magyar város csatlakozott a gyermekvállalást népszerűsítő kezdeményezéshez.

Az Emeljünk magasba minél több gyereket akció fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.