Kifizetőhellyé tenné a DK Rákospalotát

A kerület baloldali vezetése nem veszi figyelembe a Fidesz–KDNP-frakció módosító javaslatait, amelyek egyebek mellett a városrész fejlesztését és a közalkalmazottak béremelését célozzák.

Forrás: MN2019. 03. 20. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A DK kifizetőhelye maradna a XV. kerület, ha megszavaztuk volna azt a költségvetést, amelyben továbbra is indokolatlanul vannak több száz millió forintos tételek – jelentette ki lapunknak Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP kerületi frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy a rákospalotai képviselő-testület nem fogadta el a hétfői rendkívüli ülésének napirendjét, amelyen egyetlen megtárgyalandó javaslatként az idei büdzsé tervezete szerepelt.

Hozzátette: a kerület baloldali vezetése nem veszi figyelembe a Fidesz–KDNP-frakció módosító javaslatait, amelyek egyebek mellett a városrész fejlesztését és a közalkalmazottak béremelését célozzák.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy a napokban jogi ügyben kereste a kerület jegyzőjét, ám nem tudta elérni Lamperth Mónikát, aki éppen egyhetes szabadságát töltötte annak ellenére, hogy kritikus helyzetben van a kerület.

Korábban Lehoczki Ádám, Rákospalota fideszes önkormányzati képviselője arról beszélt lapunknak, hogy a DK támogatásával megválasztott Németh Angéla jóval kevésbé kompetens polgármester, mint a szintén Gyurcsány-párti Hajdu László volt, s a XV. kerület vezetőjét Lamperth Mónika gyakorlatilag dróton rángatja. – Németh gyengesége abból is látszik, hogy – feltehetően Lamperth nyomására – még saját jobbkezétől és bizalmasától, a korábbi kabinetvezetőtől is megvált.

Gyurcsány Ferenc egykori belügyminisztere 2014-es érkezése óta gyaníthatóan a saját embereivel próbálja feltölteni a polgármesteri hivatalt, s míg Hajdu úgy-ahogy meg tudta ezt akadályozni, Németh semmilyen ellenállást nem képes kifejteni – mutatott rá akkor Lehoczki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.