Orbán: Mutassuk meg a májusi választáson!

Orbán Viktor miniszterelnök arra kéri a hazájukat szerető, azért kiállni akaró magyar embereket, hogy vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti választáson. A kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott: reméli, hogy a választás után aktív magyar részvétellel szebb idők következnek az új Euró­pa felépítésében.

Magyar Nemzet
2019. 03. 25. 10:23
null
A miniszterelnök szerint továbbra is mi dönthetünk Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg a Soros György-féle civil szervezetek irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában

– jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A miniszterelnök közölte: nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó. Szavai szerint Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et, és adót csökkentett. Aztán azt akarták – folytatta –, hogy a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. – Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be, majd azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk, később azzal álltak elő, hogy fogadjuk vissza a bevándorlókat, mi pedig nem vagyunk hajlandók elfogadni a kötelező betelepítési kvótát – sorolta a kormányfő.

Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet: a bevándorláspárti országok és azok vezetői nem adták fel azt az elképzelésüket, hogy Közép-Európát is átalakítják. – Magyarország nem enged abból az alapvető jogából, amiből ezer éve nem engedünk, vagyis továbbra is a magyarok fogják eldönteni, mi történjen az életüket meghatározó fontos kérdésekben. A brüsszeli bürokrata elit buborékban él. Nem mondhatják meg nekünk, hogy mit tegyünk, mi mondjuk meg nekik, hogy mit kell tenniük – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint továbbra is mi dönthetünk
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Fidesz európai néppárti (EPP) tagságának ügyét Orbán Viktor úgy értékelte: a Fidesz időt nyert, és onnan nézve, hogy 13 párt kezdeményezte kizárását az EPP-ből, a végkifejlet elfogadható.

– A szóban forgó pártok kivétel nélkül bevándorláspárti, s az uniós választás után ilyen irányultságú nagykoalíciót akarnak a zöldekkel, a liberálisokkal és a szocialistákkal. A néppártnak vissza kell nyernie a szuverenitását, nem lehet sodródó, félbaloldali párt. Amikor az EP-választás után a Fidesz dönt arról, hogy a néppártban folytatja-e, akkor az egyik, döntő szempont éppen az lesz, hogy folytatódik-e a kettős mérce alkalmazása, bevándorlásellenes lesz-e az EPP, kiáll-e a keresztény értékek védelme mellett, vagy tolódik továbbra is balra. Utóbbi esetben a Fidesznek valami új dolgot kell tennie – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő arra is kitért, hogy a hollandiai tartományi választásokon elvesztette felsőházi többségét a kormánykoalíció, amiről azt mondta: az európai szocialisták csúcsjelöltjének, a „Timmermans nevű, buborékban élő embernek” a pártja „akkorát bukott, mint az ólajtó” s ha bukott politikusokkal töltik fel a fontos brüsszeli pozíciókat, az radikálisan csökkenti az EU-ba vetetett bizalmat.

Orbán Viktor azt várja, hogy az uniós parlamenti választás után hazánk aktív részvételével következnek szebb idők egy új Európa felépítésében, a szavazásig hátralévő két hónapban pedig folyamatosan tájékoztatni kell az embereket, mire készül Brüsszel, s – mint fogalmazott – nem szabad meghátrálni, megijedni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.