időjárás 26°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Számos cégnél a középfokú vizsga elvárás

Kárpáti András
Forrás: MN
2019.03.27. 06:41

Mivel mára számos vállalat hivatalos nyelve az angol lett, a cégek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az első számú világnyelv ismeretére mind a munkaerő-felvételnél, mind pedig a munkatársaiknak nyújtott vállalati nyelvtanfolyamok formájában. – Egyre több kollégánktól várjuk el a középfokú nyelvtudást, ugyanis a munkavállalók egyre gyakrabban találkoznak idegen nyelvű dokumentumokkal, szoftverekkel, ám a legfontosabb, hogy a kollégák képesek legyenek az adott nyelven kommunikálni, legalább írásban – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Colas Hungária Zrt. HR-igazgatója.

Révész Margit kérdésünkre kifejtette: számos pozícióban nem a nyelvvizsga-bizonyítvány a mérvadó, inkább az állásinterjún igyekeznek meggyőződni a jelentkezők valós nyelvtudásáról. – A magasabb szintű készségek tesztelésében a beszélgetés mellett különböző feladatokkal próbálunk képet kapni a leendő kollégák nyelvtudásáról, s teszteljük a szókincset, a megértést, valamint a nyelvtani helyességet is – fejtette ki az igazgató, hozzátéve: ebben segítségükre vannak a nyelvoktatásban együttműködő partnereik, például angol anyanyelvű tanárok.

Révész Margit arra is kitért: az angol mellett – a vállalat anyaországából adódóan – a francianyelv-tudás is több munkakörben elvárás, az orosznyelv-tudás is egyre értékesebb. Hozzátette: munkatársaik számára elérhető a vállalati helyszínekre kiszervezett nyelvoktatás, főként kiscsoportos – két-három fős – angol nyelvi képzés formájában.