Egymás mellett majálisozik a Jobbik és a Mi Hazánk

A kései meghirdetés mögött egyébként nem az anyagi nehézségek álltak, hanem az, hogy a Jobbiknál korábban rendszeresen fellépő nemzeti zenekarok egyike sem vállalt már szereplést a párt rendezvényén.

2019. 04. 27. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanazon a helyszínen, a Hajógyári- szigeten tart jövő szerdán majálist a Jobbik és a párt tavaly nyári szakadása után életre hívott Mi Hazánk Mozgalom. Az egymástól alig kétszáz méterre tervezett rendezvények egyik érdekessége, hogy míg a Mi Hazánk már március 24-én meghirdette a május 1-jei majálisát, a Jobbik csak most szerdán tette ezt meg, vagyis mindössze egy héttel a rendezvény előtt tájékoztatták a szimpatizánsokat arról, hogy egy év kihagyás után idén újra lesz jobbikos piknik a Hajógyári-szigeten.

Tavaly ugyanis – 14 év után először – maradt el a Jobbik nemzeti majálisa. Ennek oka pedig az volt, hogy a többszörösen is pártkorrup­cióba keveredett Jobbik 660 millió forinttal tartozott az államkincstárnak, és egy Simicska Lajos cégeivel kötött szerződés értelmében százmillió forinttal tartoztak a médiavállalkozónak is 1100 reklámhordozóért. Bár a párt mindeddig nem rendezte teljes egészében 660 millió forintos tartozását, és azóta újabb, összesen 162 millió forint tiltott kampánytámogatást tárt fel náluk az Állami Számvevőszék, idén mégis sikerült előteremteni a rendezvény anyagi részét.

Lapunk úgy tudja, a kései meghirdetés mögött egyébként az idei évben nem az anyagi nehézségek álltak, hanem az, hogy a Jobbiknál korábban rendszeresen fellépő nemzeti zenekarok, mint a Romantikus Erőszak vagy a Hungarica egyike sem vállalt már szereplést a párt rendezvényén. A dolog pikantériája, hogy ezek az együttesek jövő szerdán a Mi Hazánk majálisán lépnek fel, míg a Jobbik sátránál most a Belmondo zenekar, a KBNB, valamint a Bryan Adams Tribute Hun­gary kap színpadot.

A Mi Hazánk rendezvényén előadást tart Toroczkai László pártelnök, Dúró Dóra, elnökhelyettes, Gaudi-Nagy Tamás jogvédő, valamint Franka Tibor újságíró. A Jobbik majálisán a „párt meghatározó politikusai” tartanak előadásokat, azaz Sneider Tamás pártelnök, Gyöngyösi Márton frakcióvezető, Z. Kárpát Dániel alelnök, valamint Jakab Péter szóvivő. A Jobbik díszvendége idén Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt lesz, és itt lesz a tervek szerint a pártközeli N1TV vitaműsorának, a Sallernek a felvétele is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.