Határon túli szervezeteket támogatnak

Potápi Árpád János kiemelte: 2016 óta több ezer olyan külhoni magyar vállalkozást segítettek, amelyek valamilyen módon a családokat támogatják.

2019. 04. 30. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszer 300 millió forintos kerettel két pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága olyan határon túli mikro- és kisvállalkozásoknak, illetve civil és egyházi szervezeteknek, amelyek családbarát tevékenységet folytatnak, és rendezvényeket szerveznek nekik – erről hétfőn Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár tett bejelentést. A pályázatok beadási határideje május 28.

A vállalkozásoknak a programot 2020. május elsejéig kell megvalósítaniuk, és egyenként 1 és 3 millió forint közötti összeget igényelhetnek. A civil és egyházi szervezeteknek kiírt programban indulók pedig 250 ezer és 2 millió forint közötti összegre számíthatnak.

A nemzetpolitikai államtitkár lapunk kérdésére elmondta: túljelentkezés esetén előfordulhat, hogy a 300 millió forintos keretösszeg valamelyest növekedhet. – Az év második felében lesz még egy 200 millió forintos meghívásos pályázatunk, amellyel szintén családbarát tevékenységet folytató szervezeteket keresünk meg, emellett ugyanekkora összegből fórumokat, rendezvényeket, továbbképzéseket, illetve nyári táborokat tartunk, elsősorban nagycsaládosoknak – fejtette ki Potápi Árpád János.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság 2012 óta hirdet tematikus éveket, amelyek 2016 óta a családokra és a külhoni vállalkozásokra koncentrálnak. – Az identitás megőrzése és megerősítése mellett egyre inkább a nemzetpolitika fontos területévé válik a családok támogatása, illetve a szülőföldön való boldogulás segítése. Ezzel a magyarságot nemcsak Magyarországon, hanem a Kárpát-medence más régióiban is szeretnénk megerősíteni – hangsúlyozta Potápi.

Felidézte a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatát, amely kimondta: a magyar nemzet alapját a magyar családok jelentik. Az államtitkár kiemelte: 2016 óta több ezer olyan külhoni magyar vállalkozást segítettek, amelyek valamilyen módon a családokat támogatják. Ezek közül 760, jellemzően mikro- és kisvállalkozást a pályázataikkal is segíteni tudtak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.