Hidvéghi Balázs: Önmagától vált élessé a migráció kérdése

Még nem dőlt el, hogy pontosan milyen kampányt folytat majd a Fidesz a május 26-i EP-választásig. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a döntéseket nagyban befolyásolja, hogy milyen politikai viták lesznek a következő hetekben. A kormánypárti politikusa azt azonban nem zárta ki, hogy lesz olyan óriásplakát, amelyen brüsszeli bürokrata is szerepel.

Forrás: Hír TV2019. 04. 09. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs nagyon fontosnak nevezte, hogy minél több emberhez eljussanak közvetlenül és minél több aláírást gyűjtsenek össze. De nem csak ez a cél, hanem az is, hogy beszéljenek az emberekkel a választás tétjéről, arról, hogy mit ajánl a Fidesz, és hogy miről szól Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken meghirdetett hétpontos programja – tette hozzá.

Sorsdöntő lesz a májusi EP-választás, ezért igyekeznek minél több emberrel beszélni erről – emelte ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az aláírásgyűjtés mellett országjárásra is készülnek és fórumokat is tartanak majd május 26-ig.

Velkovics Vilmos kérdésére kiemelte: a migráció kérdése önmagától vált élessé Európában 2015-öt követően és azóta sem csökkent a helyzet komolysága – utalt az Észak-Görögországban történtekre, ahová a napokban migráns csoportok érkeztek és többször összecsaptak a rendőrökkel. Megemlítette Dimitrisz Avramopulosz napokban tett nyilatkozatát, amelyben az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja a kötelező elosztásról beszélt, továbbá arról, hogy a folytatásban is támogatják a migránskártyák osztogatását.

A migráció kérdése az a vita, mint cseppben a tenger, amely megmutatja a különböző álláspontokat és a különböző téteket – fogalmazott.

A miniszterelnök hétpontos programjáról szólva kifejtette: az akcióterv a bevándorlás megállításáról és az elmúlt években megmutatkozott konkrétumokról szól. A Fidesz ezen pontok támogatásához gyűjti az aláírásokat. Úgy gondolják, hogy az a felelős magatartás, hogy mostani EP-választásra egy ilyen gondolati keretben fordulnak rá, és a magyar emberek támogatását is kérik a programhoz.

Véleményük szerint ez szolgálja a magyar és az európai érdekeket is – szögezte le.

A teljes beszélgetés IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.