Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szuverenitás-gyakorlás Gyurcsány-módra

A DK elnökében élnek a régi beidegződések.

Juhász Attila
2019. 04. 01. 18:11
Gyurcsány Ferenc Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem eladni akarjuk a szuverenitást, hanem másokkal közösen akarjuk gyakorolni – mondta Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

A Demokratikus Koalíció elnökében láthatóan jól élnek a régi beidegződések. A múlt század történelme során megtapasztalhattuk már, milyen is az, amikor másokkal közösen gyakorolja egy ország azt a bizonyos „szuverenitást”. Mondjuk egy Szovjetuniónak hívott kommunista szuperhatalommal. Ennek megértéséhez a fiatalabb nemzedék számára elég megtekinteni a XX. század egyik leghíresebb fotóját, igen azt, amit a Fidesz kiváló érzékkel fel is használt még anno az első szabad választás kampányában.

Fotó: MTI

Az akkori Brezsnyev-féle csókot az Apró-villa mai ura (elvtársa) a jelek szerint egy homlokára kapott Juncker-puszira, a Szovjetuniót pedig az egyelőre szerencsére csak egyesek álmaiban létező Európai Egyesült Államokra cserélte.

Ha valakinek az a képzete támad, hogy a két cuppanás valamint a két unió között túl nagy differencia nincs, azt megnyugtathatjuk: a hiba nem az ő készülékében van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.