A kormány devizahiteleseket segítő javaslataiból egyet sem támogatott az ellenzék

Kampányakciónak tartja az ellenzék javaslatára összehívott pénteki rendkívüli ülést a Fidesz. A bajba jutott devizahiteleseknek nyújtott segítségről Fónagy János államtitkárt kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című péntek esti műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető.

Forrás: Hír TV2019. 05. 19. 15:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilakoltatások és a végrehajtási eljárások leállítására szólítottak fel az ellenzéki pártok, azután hogy határozatképtelen lett az Országgyűlés e témában összehívott rendkívüli ülése. A kormánypártok szerint kampányrendezvényt tartott az ellenzék.

A történtekről Fónagy János nemzeti vagyonért felelős államtitkár az adásban arra felvetésre, hogy korábban számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére a kormány, úgy reagált, hogy azok egyikét sem támogatta az ellenzék, „holott mindegyik alapjaiban segített a több mint 600 ezer bajba jutott devizahiteles családok egy-egy kisebb vagy nagyobb csoportján”.

Az államtitkár elmondta: úgy döntött a kormány, hogy nem csak az eredeti jogosult, az eredeti tulajdonos vagy bérlő vásárolhatja vissza az ingatlant, hanem közvetlen hozzátartozója is. Akik nem kívánnak, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, azok továbbra is maradhatnak az ingatlanjaikban.

Az eddig visszaérkezett válaszoknak mintegy 10 százaléka nyilatkozott erről. Ők az eddigi bérleti díj mellett továbbra is bérlőként használhatják az ingatlanukat – szögezte le Fónagy János.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.